Hogy indíts webshopot?

A legújabb statisztikák szerint a webáruházak gyorsabban növekszenek, mint az általános boltok. Ha webáruházat szeretnél nyitni, de nem tudod, hogy állj neki, akkor jó helyen jársz.

Lépések:

  1. Először is döntsd el, hogy mit szeretnél árulni. Ha már van vállalkozásod, és most ahhoz csinálod a webshopot, akkor ez a lépés már adott számodra. Ha teljesen nulláról indulsz, akkor célszerű felmérésekkel, keresésekkel kezdened, hogy mi az a terméke, melyet könnyen el lehet adni a célterületeden.
  2. Határozd meg az eladási árakat. Az új vállalkozások számára ez az egyik legnehezebb feladat, mivel nem áll rendelkezésre semmilyen adat, amik alapján meg lehetne határozni, hogy mit mennyiért fogsz árusítani. Számold bele a saját kiadásaidat, szállítási költségeket, beszerzési árat, fizetéseket stb. A lényeg, hogy olyan árat kell meghatározni, amivel megéri a vállalkozást működtetni, és el is tudod adni a termékeket, szolgáltatásokat. Ha nem tudsz ilyen árat meghatározni, akkor nem biztos, hogy megéri elindítani az egész webshopot.
  3. Webáruház platform megválasztása. Ez lehet ingyenes, bérelhető és saját webshop is. A saját webshop jár a legtöbb előnnyel, viszont sok kezdeti kiadással jár.