Az ásvány ékszerek előnyei, hatásai

Az ásvány ékszerek előnyei, hatásaiA kézzel készített ékszerek népszerűsége nagyon régóta töretlen, nem véletlenül, így lehet ugyanis teljesen egyedi ékszerekhez jutni elfogadható áron. Ezek az ékszerek készülhetnek különböző anyagokból, gyakori pl. az ásvány ékszer, melyek nem csak jól mutatnak, hanem a különböző ásványok különböző hatásokat, előnyöket is jelentenek.

Az egyik ilyen ásvány, amit ékszerekhez használnak, az ametiszt. Az ametiszt látványos, lila színű ásvány, ezért ékszerekhez kiválóan használható. A megjelenése mellett azonban számos pozitív egészségügyi hatást is tulajdonítanak neki. Ilyenek pl. a bőrproblémák elleni védelem, a koncentrációs segítése és az alvászavarok enyhítése.

Az egyik legnépszerűbb választás a gyöngy ékszer. Gyöngyökből elsősorban nyakláncokat és karkötőket készítenek, melyek tisztító, méregtelenítő hatással rendelkeznek. A tisztítás mellett a másik sokak által kedvelt hatása a gyöngynek a gyulladások csökkentése, a hűsítés. A gyöngy sajátossága, hogy nagyon érzékeny, ezért ügyelni kell arra, hogy óvjuk a savaktól, lúgoktól, de akár a tűző naptól is.

Az akvamarin a nevét a tengerről kapta, legfőbb hatása, hogy enyhíti a légúti panaszokat, tüneteket, valamint emellett az idegi eredetű fájdalmakra is jó hatással van.

A hegyikristály ékszerek fájdalom- és lázcsillapító hatással járnak, valamint a hormonrendszert is szabályozzák.