A fehérjeport táplálékkiegészítőként használd

A fehérjeport táplálékkiegészítőként használdA fehérjepor készülhet számos különböző forrásból, de mindegyiknek ugyanaz a feladata, mégpedig a szervezet szükséges fehérjebevitelének biztosítása. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem teljes értékű ételről van szó, és nem ajánlott kizárólag fehérjeport fogyasztani a fehérjebevitelre, hanem táplálékkiegészítőként kell alkalmazni a következő okok miatt.

A jó minőségű, megbízható forrásból származó fehérjepor fogyasztása nem káros a szervezetre, sőt, nagyon egyszerű és jó módszert jelent fehérjebevitelre. Általában vízzel vagy teljes keverve fogyasztják edzés után, ekkor ugyanis a szervezetnek több fehérjére van szüksége, mint átlagos esetben, de akár sütemények alapjaként is kiválóan használható.

A fehérjét a szervezetben a vese dolgozza fel, túl nagy mennyiségű fehérje fogyasztása esetén előfordulhat, hogy a máj és a vese is károsodik, különösen akkor, ha nem egyszeri alkalomról van szó, hanem rendszeresen túl sok fehérjeport fogyasztasz. Amíg természetes módon nem olyan egyszerű túl sok fehérjét bevinni, porból viszont már sokkal egyszerűbb. A rosszabb minőségű fehérjékben ráadásul előfordulhatnak olyan anyagok is, melyek károsak a szervezetre.

Mindezek miatt a fehérjeporokat táplálékkiegészítőként használd. Ez azt jelenti, hogy egészséges, változatos étrendet kövess, és amikor a szervezetednek szüksége van plusz fehérjére, akkor azt lehet porral megoldani.