Miben tud segíteni egy life coach?

Miben tud segíteni egy life coach?A life coach az egyik sláger tevékenység manapság, nagyon sokan választják ezt a szakmát, többek között azért, mert nagyon sokan keresik is life coach segítségét. Vizsgáljuk meg, hogy miven is tud segíteni egy life coach.

A life coach egyik legfontosabb feladata, hogy segít az életcélok meghatározásában, elérésében. Sokak számára problémát jelent, hogy megtalálják azt az életben, amit igazán szeretnek, amit el szeretnének érni, ez pedig rányomja a bélyegét a mindennapokra is. A life coach tud segíteni abban, hogy mindenki megtalálja saját maga számára azokat az életcélokat, apró örömöket, melyek aztán jobbá teszik az életét.

A life coach ezeket a feladatokat úgy oldja meg, hogy nem mondja meg a választ a kérdésekre, hanem segít az ügyfeleinek abban, hogy saját maguk jöjjenek rá a problémáik megoldására. A munkájuk során tehát inkább kérdésekkel operálnak, nem a válaszokat mondják meg. Akár egy teljes fejlődési folyamatot is meg tudnak tervezni, melyet követve el lehet érni azt az állapotot, amit kitűztünk magunk elé.

A foglalkozások során a life coach a „számonkérésben” is tud segíteni. Nem elég ugyanis a célokat kitűzni és a folyamatot felépíteni, végig is kell haladni rajta, el is kell érni a célokat. A foglalkozások során a life coach ellenőrzi a haladást, ha nem sikerült esetleg megoldani mindent, amit elterveztünk, akkor segít az okok feltárásban és a továbblépésben is.