Lakást vásároljunk vagy szállást béreljünk Londonban?

A lakásvásárlás nagy kiadásokkal jár, viszont az évek során ezek a plusz kiadások megtérülhetnek. A londoni szállás bérlése kevesebb egyszeri kiadással jár, viszont könnyebben tudunk költözni, ha nem vagyunk egy lakáshoz kötve. Ennek a két lehetőségnek az előnyeit és hátrányait fogjuk összevetni cikkünkben.

Miért éri meg lakást vásárolni?

A legnagyobb előnye a lakásvásárlásnak, hogy a havi albérleti díjakat nem a tulajdonosnak, hanem törlesztésként kell fizetni, így a saját jövőnket tudjuk vele építeni. Amikor lejár a törlesztés, akkor sajátunk lesz a lakás. Ha emelkedik a lakások értéke idővel, akkor befektetésnek is tökéletes. Nem kell senkihez alkalmazkodni, olyan szabályok alapján élhetünk, ahogy nekünk megfelel. Ha szeretnénk, tarthatunk háziállatot otthon.

Miért éri meg albérletbe költözni?

A legnagyobb előnye az albérletnek, hogy ha költözni kell valami miatt, akkor nem vagyunk a saját lakásunkhoz kötve, hanem az új helyen gyorsan tudunk másik albérletet keresni. Ez a folyamat általában sokkal gyorsabb, mint eladni a meglévő lakást, majd vásárolni egy újat, és nem kell nagy tőkével rendelkeznünk költözéskor, elég, ha néhány havi költséget tudunk előre fedezni. Ha bármi meghibásodik, nem nekünk kell cserélni, hanem a tulajdonos, főbérlő feladata lesz ez.