Mi az a webáruház?

A webáruház (más néven webshop) olyan honlap, melynek segítségével termékeket, szolgáltatásokat lehet értékesíteni. Általában egy online bevásárló kosárba tudjuk „pakolni” a termékeket, amiket meg szeretnénk venni, majd fizetünk és vagy személyesen vesszük fel az árukat, vagy a webshop kiszállíttatja őket nekünk.

A legtöbb webáruház egy speciális termékcsoportot, érdeklődési kört céloz meg. Aki ebben a körben keres termékeket, az megtalálhatja őket általában egy helyen. Vannak természetesen kivételek (pl. Amazon vagy Aliexpress), ahol rengeteg, különféle termék található meg, így akik ezeken a helyeken vásárolnak, majdnem mindent megtalálnak, amire csak szükségük lehet.

Ma már sok cég foglalkozik webáruház készítéssel, ők általában egyedi, vagy előre elkészített, de gyorsan beállítható webshopokat forgalmaznak. Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni webshopunkat, arra is vannak ingyenes lehetőséget, azonban ezek használata nem annyira ajánlott, mivel kevésbé változtathatók és nem tartalmaz minden funkciót, amit egy profi cég webáruháza ajánl.