Interneten vegyünk új TV-t vagy boltban?

Amikor TV vásárlásról van szó, az első kérdés mindig az, hogy hogyan vásároljunk: ballagjunk be egy boltba, vagy rendeljünk egy műszaki cikk webshopból? Ezt a két módszert fogjuk összehasonlítani.

Ár

Általánosságban elmondható, hogy az internetes vásárlás olcsóbb lesz, azonban néhány nagy gyártó rendelkezik olyan szabállyal, hogy az internetes is annyiért árulják a termékeket, mint amennyiért a hivatalos boltokban meg lehet vásárolni őket.

Választék

A webshopos választék végtelen, mivel az interneten minden egyes terméket megtalálunk, bármit is keresnénk, amíg egy boltban csak azt tudjuk megvásárolni, ami raktáron van náluk, a többire várni kell, ha egyáltalán be tudják őket szerezni.

Összehasonlítás

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mit szeretnénk, akkor a boltban csak azokra az információkra tudunk támaszkodni, amiket az eladó megoszt velünk. Mivel azonban az ő dolga az, hogy eladja a termékeket, így nem külső, semleges szemlélő. Ezzel szemben az interneten el tudunk olvasni véleményeket korábbi vásárlóktól, akik már beszerezték ezeket a termékeket, így olyan vélemények alapján tudunk dönteni, akik a saját, személyes tapasztalataikat osztják meg.