Milyen előnyei vannak a lézeres látásjavításnak?

Milyen előnyei vannak a lézeres látásjavításnak?A látásproblémákkal küzdők körében a leggyakoribb módszerek a látásprobléma javítására a szemüveg és a kontaktlencse viselése, azonban egyre jobban megközelíti népszerűségben ezt a két megoldás a lézeres látásjavítás. Lássuk, hogy minek köszönheti a szemműtét a növekvő népszerűséget.

Nem gondolnánk elsőre, de sokak számára ma már anyagilag is megéri ezt a lehetőséget választani, mivel a lézeres szemműtét ára néhány év alatt megtérül azok számára, akik rendszeresen viselnek kontaktlencsét, ami szintén nem olcsó mulatság, és ráadásul számos kellemetlenséggel is jár.

Ezen kellemetlenségek jelentik a szemműtét népszerűségének fő okát is. Akár szemüveget, akár kontaktlencsét viselünk ahhoz, hogy látásunk éles legyen, számos olyan tevékenységről le kell mondanunk, amely a tökéletes látással rendelkezőknek magától értetődőnek tűnik. Ilyen pl. számos sport, pl. az úszás, de pl. nagyon rossz látás esetén ahhoz is szemüvegre lehet szükségünk, hogy felébredés után elérjünk a fürdőig.

Ha szemüveget viselünk, akkor gyorsabban megy a szemüveg felrakása, azonban vigyázni kell, nehogy eltörjük, megkarcoljuk azt, ami gyakran egy extra szemüveg beszerzését jelenti.

A lézeres kezelés ugyan műtét, azonban kevesebb kockázatot rejt magában, mint pl. a kontaktlencse viselése. A kontaktlencse viselése során naponta legalább kétszer a szemünkben turkálunk, plusz a kontaktlencse gyakran elzárja a szem megfelelő oxigénellátását is. A kontaktlencsét speciális folyadékban kell tárolni, ha nem szeretnénk, hogy hamar tönkremenjen. Ezek együttes hatása megnöveli a fertőzésveszélyt, amivel lézeres szemműtét esetén nem kell számolni.