A keto diéta lényege

A keto diéta lényegeNagyon sokan vannak, akik valamilyen diétával szeretnék leadni felesleges kilóikat. Szerencsére ma már rengeteg különböző diéta közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja azt, amely számára a legjobbnak tűnik. Az egyik ilyen, egyre népszerűbb diéta a keto diéta.

A keto a ketogén rövidítést, maga a diéta egy olyan étrend, melynek során minimális szénhidrátot lehet csak fogyasztani, helyette pedig nagy mennyiségű zsírral visszük be a kalóriákat. A diéta hatására egy ún. ketózis folyamat alakul ki, ami megváltoztatja az anyagcserét, és a test a megszokottnál nagyobb mennyiségben égeti a zsírokat. Ez a folyamat a lecsökkent szénhidrát bevitel hatása, ugyanis, ha a test nem kap elég szénhidrátot, akkor elkezdi a zsír tartalékokat lebontani.

Mivel a zsír tartalékokat lebontja a szervezet, így viszonylag gyorsan látványos fogyás indul meg, úgy, hogy közben étkezni is bátran lehet, persze arra figyelni kell, hogy mit eszünk. A szénhidrátokat tartalmazó ételeket hagyjuk el, éhségérzet viszont nem lesz, mert magas zsírtartalmú ételekből többet lehet fogyasztani, tehát maga az energiaellátás folyamatos lesz, és a vércukorszint sem csökken le. Arra azért ügyelni kell, hogy túl sok zsírt sem szabad bevinni, akkor ugyanis nem a zsír raktárakat fogja a szervezet lebontani, hanem a bevitt zsírt kezdi el felhasználni.