Hogyan válasszunk kempinget?

Hogyan válasszunk kempinget?Ha balatoni nyaralás, akkor az egyik legnépszerűbb szállás típus a balatoni kemping. Nem mindegy azonban, hogy a rengeteg kemping közül melyiket választjuk, érdemes néhány szempontot figyelembe venni a lehető legjobb nyaraláshoz, pihenéshez.

Ha a balatoni nyaralás a cél, akkor a Balatontól való távolság nagyon fontos kritérium kell, hogy legyen. Ha lehetőségünk van rá, érdemes a Balatonhoz minél közelebbi kempingben megszállni.

Annak ellenére, hogy a kemping általában a sátrazásról szól, érdemes a kényelmi funkciókat is figyelembe venni a kempingeknél. Fontos pl., hogy kulturált legyen a hely, legyen lehetőség zuhanyzásra, de akár főzésre is. Rendelkezésre áll mosási lehetőség, vagy nekünk magunknak kell megoldani?

Ha kempingezés, akkor sokan nem is konyhában szeretnek sütni, főzni, hanem a szabadban. Ha te is ilyen kikapcsolódást, nyaralást szeretnél, akkor érdemes olyan kempinget választani, amely tűzrakóhellyel, kemencével rendelkezik. Sokkal jobb élményben lesz részed, mintha saját magad által kialakított helyen raksz tüzet a sütéshez.

Nem szabad elfeledkezni az olyan plusz szolgáltatásokról sem, mint pl. a kempingben szabadon használható wifi. Egy családnak sok plusz költséget jelenthet, ha mindenkinek plusz adatot kell vásárolni a nyaralás idején, az ingyen wifi elég sok megtakarítást jelenthet egy 7-10 napos családi nyaralás során.