A térkő burkolatok előnyei

A térkő burkolatok előnyeiAmíg régebben szinte minden járda, bejáró betonból készült, addig manapság már egyre többen választják a térkő burkolatot ezekre a célokra. A térkövezés költségei jóval magasabbak, mint a betonozás ára, azonban még ez sem tántorít el mindenkit a térkövezéstől, ugyanis rengeteg előnnyel rendelkezik ez a típusú burkolat.

A térkő mellett a legfőbb érv általában az szokott lenni, hogy sokkal esztétikusabb, szebb, mint a beton felület. A beton általában egy szürke, egybefüggő placcot jelent, ami valljuk be, nem a legszebb megoldás. A térkő ezzel szemben színes, akár elemenként különböző színű is lehet (a térkő anyagát színezik, gyakorlatilag olyanra, amilyenre csak szeretnénk), így bármilyen mintázat kialakítható belőle.

A térkő burkolatot ugyanúgy hosszú távra készítik, mint a beton felületeket, a tartósságról nem kell tehát lemondanunk a szépségért cserébe. A térkő fagyálló, ellenáll a kopásnak is, valamint a felületét csúszásgátló anyaggal vonják be, hogy télen is használni lehessen, hogy ne kelljen attól tartani, hogy elcsúszunk rajta. Ez a betonhoz képest kifejezetten előnyt jelent, ugyanis általában beton a felületeket nem így készítik.

A betonozás örök, ha egyszer elkészítik, azt felszedni már csak úgy lehet, hogy nem lesz máshol felhasználható. Ezzel szemben a térkövet elemenként rakják le, ezek az elemek pedig felszedhetők, és máshol újra felhasználhatók.