A géprongy anyagának megválasztása

A géprongy anyagának megválasztásaA géprongy olyan törlő, tisztító ruhadarabot jelent, amit általában gépek tisztítására használnak. Gyárakban, szervizekben a gépekre gyakran szennyeződés, olaj, zsír kerül, amit el kell távolítani a megfelelő használat és a gépek óvása miatt.

Géprongyként általában leselejtezett, szakadt ruhákat használnak, ugyanis ezzel biztosítani lehet, hogy ezek nem mennek kárba, és azt is, hogy nem kell külön géprongyot gyártani, így az ára is alacsonyabb lehet.

Amire mindenképpen érdemes figyelni, hogy a géprongy kellemes tapintású, puha legyen, és a nedvszívóképessége se hagyjon kívánni valót maga után. Ezek biztosítják ugyanis azt, hogy a dolgozók könnyen használni tudják, és azt is, hogy jól el tudja látni a feladatokat.

Elsősorban a pamut az, ami megfelel ezeknek a követelményeknek, így általában pamut géprongyokat használnak legtöbben. A pamut azért is előnyös, mert a legtöbb ruha, kiegészítő, mint pl. a pólók, törölközők pamutból készülnek, és ezekből van a legtöbb leselejtezett darab.

Nem csak pamut használható azonban géprongynak, a vászon, frottír, flanel is kiválóan alkalmas a feladatok ellátására, amennyiben jó nedvszívó képességgel rendelkezik. Szerencsére a géprongyokat osztályokba sorolják, így tudni lehet vásárlás előtt, hogy milyen minőségű géprongyot kapunk.