A választható lézeres látásjavító kezelések

A választható lézeres látásjavító kezelésekKöszönhetően a lézeres látásjavító kezelések folyamatos fejlődésének, manapság már számos különböző típusú lézeres szemkezelés közül választhatunk, ha el akarjuk hagyni szemüvegünket, kontaktlencsénket, és tökéletesen szeretnénk látni.

A kezeléseket alapvetően két nagy csoportba sorolhatjuk: a PRK kezelések a szem felszínén végzik a látáskorrekciót, a LASIK, FEMTO, VISUMAX kezelések pedig a szem szaruhártyájának érzéketlen belsejében javítják a szem fénytörési hibáit.

A PRK kezelés az egyik legrégebbi típusú kezelés, de ma is rendkívül népszerű, köszönhetően az alacsonyabb árának (csak egy lézerre van hozzá szükség, ami csökkenti a klinikák kiadásait), valamint a teljesen biztonságos kezelésnek. A PRK-ból van egyénre szabott kezelés, valamint egy új kezelés, az ún. No-Touch, érintés nélküli PRK is. Szintén egy lézeres kezelés a LASIK, azonban ez bizonyos esetekben komoly szövődményekkel járhat a kezelés után, így jól meg kell gondolni, ha LASIK kezelést szeretnénk.

A következő szintet a kétlézeres kezelések jelentik, a FEMTO és a VISUMAX. Itt már minden részfolyamatot lézer végez, amely pontosabb, biztonságosabb, jobb eljárást eredményez. A két lézer azonban azt jelenti, hogy a klinika számára szinte dupla annyiba kerül a FEMTO kezelés, mint pl. a PRK. Ezt az árkülönbséget a pácienseknek kell megfizetniük. A FEMTO és a VISUMAX előnye, hogy maximálisan biztonságos, mint a PRK, de nem rendelkezik a PRK-nál fellépő kellemetlenségekkel, hosszú felépülési folyamattal. A VISUMAX emellett minimálisan megnövekedett szemnyomással jár csak, így azon is alkalmasak rá, akik emiatt nem alkalmasak FEMTO kezelésre.