Gyógyszer vásárlás az internetről

Gyógyszer vásárlás az internetrőlAz internet gyökeresen megváltoztatta a vásárlási szokásokat az élet szinte minden területén. Manapság már nem is kell elhagyni otthonunkat, bármit is szeretnénk vásárolni, csak megrendeljük, és házhoz szállítják a termékeket. Nincs ez másképp az online gyógyszer vásárlásnál sem, azonban az internetről vásárolt gyógyszerek esetén oda kell figyelni, hogy mit vásárolunk, ugyanis nagy bajok lehetnek, ha rossz minőségű, hamis gyógyszereket rendelünk.

Szerencsére 2015. július 1-től a legálisan működő gyógyszer webshopok felületén találkoznunk kell egy egységes logóval, amelynek az adott ország egészségügyi szervezetének honlapjára kell linkelnie. Ezen a honlapon meg kell találnunk az adott webshop mögött álló gyógyszertárat, ugyanis Magyarországon csak olyan cég üzemeltethet gyógyszer webshopot, amely rendelkezik fizikai gyógyszertárral, patikával is. Ha ezt a logót nem látjuk a webshop felületén, vagy csak nem az OGYÉI honlapjára vezet, akkor valószínűleg nem legálisan működő webshoppal találkoztunk.

A logó mellett egyéb dolgokra is figyelni kell, ha biztosra akarunk menni gyógyszer rendeléskor. Hazánkban csak vény nélkül kapható készítményeket lehet az interneten árusítani. Ha valahol vényköteles gyógyszert látsz, akkor az a webshop valamit nem megfelelően csinál.

A vényköteles gyógyszerek beszerzése ellen ellenére sok helyen könnyebben megy. Vannak olyan fizikai patikák, melyek rendelkeznek online recept feltöltő rendszerrel, ahol csak fel kell tölteni a felírt recepteket, és időpontot lehet foglalni átvételre. Ez ugyan nem olyan kényelmes, mint a webshopos rendelés, de sokkal gyorsabban megy, mint a megszokott gyógyszertári látogatás, sorban állás.