Megéri a Femto lézeres szemműtét ára?

Megéri a Femto lézeres szemműtét ára?Ha lézeres látásjavításon gondolkodunk, számos kezelés típus áll ma már rendelkezésünkre. Az egyik ilyen a Femto kezelés, amely a legkorszerűbb kezelések közé tartozik, de a Femto lézeres szemműtét ára is magasabb, mint a legtöbb elérhető kezelés költségei. Cikkünkben arról lesz szó, hogy mit kapunk ezért a magasabb árért.

Először is, lássuk, miért drágább a Femto kezelés, mint pl. a PRK vagy a Lasik. A magasabb ár oka a technológiában rejlik: a másik két szemműtéthez csak egy lézerre van szükség, a Femto azonban kétlézeres eljárás, ami szinte megduplázza a klinikák költségeit, amit a pácienseknek kell kifizetni. Az egyik lézer egy védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, a másik lézer pedig a védőlebeny alatt elvégzi a szaruhártya átalakítását.

A kezelés maga kb. 10 percig tart, és az eredmény utána szinte egyből érzékelhető, és akár más másnap munkába lehet állni, autót lehet vezetni. A PRK kezelés során az első 3 napban idegentest érzés tapasztalható, ami a Femto kezelés után nem lép fel, és a teljes gyógyulási idő is hónapokkal rövidebb. További előnye a Femtonak, hogy nem kell félni a Lasik kezelés után előforduló szövődményektől sem. A Lasik után, ahol a lebenyképzést egy orvos végzi manuálisan, szövődmények léphetnek fel a későbbiekben, ugyanis az orvos által végzett bemetszés később fizikai erő hatására elmozdulhat, ami komoly problémákat jelenthet a páciens egészsége szempontjából. A Femto után nincs ilyen probléma, ugyanis a lézerrel készített lebeny nem tud később sem elmozdulni.