Eredeti vagy utángyártott toner a jobb megoldás?

Eredeti vagy utángyártott toner a jobb megoldás?Amikor nyomtatót vásárolunk, gyakran nem is gondoljuk végig, hogy nem csak a nyomtató árát kell kifizetni, hanem a tonerek elhasználódása után azokat pótolni, cserélni kell. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy az eredeti vagy az utángyártott toner a jobb megoldás.

Az eredeti tonerek olyanok, melyeket a nyomtató gyártója készít. Ez a legjobb minőséget fogja jelenteni az elérhető tonerek között, de természetesen a legmagasabb áron. Az eredeti tonetek előnye, a nyomtatási minőség mellett, hogy általában ezekkel lehet a legtöbb oldalt nyomtatni, és biztosan kompatibilisek nyomtatónkkal. Nem kell attól félni, hogy feleslegesen fizetünk érte, valamint attól sem, hogy tönkreteszi a nyomtatót valamilyen hiba miatt.

Az utángyártott tonerek egy, a nyomtató gyártójától független cég által készülnek. Minőségben gyakran maximum megközelítik az eredeti, gyári tonereket, árban azonban sokszor jóval alacsonyabbak. A pontos minőséget azonban nem lehet előre látni, csak úgy tudjuk meghatározni, ha megvásároljuk az adott gyártó tonerét, és saját magunk teszteljük, vagy vásárlás előtt körülnézünk az interneten. Megfelelő utánaolvasás, tesztelés után azonban gyakran jobban járhatunk egy utángyártott tonerrel, mint akkor, ha gyárit vásárolunk. Az utángyártott tonerek gyakran jóval alacsonyabb ára akkor is előnyös lehet, hogy minőségben, nyomtatási mennyiségben lemaradnak a gyári tonerek mögött.