Profi honlapkészítés vagy sablon weboldal?

Ha weboldalt akarunk készíttetni, az első kérdés mindig az, hogy mennyibe fog kerülni, megéri-e egy profi, honlapkészítéssel foglalkozó céget alkalmazni, vagy jó megoldás a sablon honlap használata. Cikkünkben ezt a két lehetőséget fogjuk bemutatni.

Profi honlapkészítés előnyei:

  • Egyedi design: Fontos, hogy a céges honlapunk megmutassa, hogy adunk a minőségre, nem a tucat megoldásokat keressük. A honlapkészítő cég olyan weboldalt készít nekünk, amilyet szeretnénk, így az mindenképpen egyedi lesz.
  • Keresőoptimalizálás: A SEO-t figyelembe véve készítik el honlapunkat, amely később több látogatót, és ezáltal több eladást is eredményezhet.
  • Egyéni igények kielégítése: Fontos, hogy olyan funkciókkal rendelkezzen a honlap, amire szükségünk van. Ha cikkeket, képeket, galériákat akarunk feltölteni, akkor ezek minél egyszerűbben menjenek.
  • Bővíthetőség: Ezek a weboldalak úgy készülnek el, hogy bármikor bővíthetők új funkciókkal, tartalommal.

Sablon weboldal előnyei:

  • A legnagyobb előnye természetesen az ár. Mivel előre elkészített honlapról van szó, amit sokaknak el lehet adni minimális változtatásokkal, így nem fog sokba kerülni. Céges honlapnál nem biztos, hogy előny, ha általános honlappal rendelkezünk, azonban egyéni, kezdő weboldalnak tökéletes lehet.
  • Az alap funkciókkal rendelkezik: Amire a kezdők használnak egy honlapot, arra jó megoldás lehet a sablon. Azonban, ha egyedi funkciókat szeretnénk, akkor azok megvalósítása vagy nagyon költséges lesz, vagy egyáltalán nem lesz megoldható a sablon honlap keretein belül.