Bízzuk szakemberre a klíma szerelést

Bízzuk szakemberre a klíma szereléstA klíma szerelése, telepítése a nyár egyik slágere. Nem mindegy azonban, hogy kivel szereltetjük be a klímánkat.

Először is meg kell jegyezni, hogy a törvényi előírások szerint csak a hitelesített szakemberek szerelhetnek be klímát, és vásárolni is csak akkor tudunk klíma berendezést, ha rendelkezünk egy olyan bizonylattal, amit egy regisztrált klíma szerelő állított ki nekünk. Ezt természetesen ki lehet játszani, arról lesz szó, hogy miért ezt ne tegyük.

A klíma szerelő szakember segíteni tud a klíma kiválasztásában is. Nem mindegy, hogy milyen eszközt választunk, ugyanis a klíma szükséges teljesítményét több szempont alapján kell megválasztani. Ilyenek pl. a hűteni kívánt helyiség mérete, fekvése, szigetelése.

Ha nem regisztrált klíma szerelő szereli be a klímánkat, akkor elveszítjük a garanciát a készülékre. Mivel egy klíma berendezés több százezer forint is lehet, így egy esetleges meghibásodással többszörösen elveszítjük azt a pénzt, amit a beszerelésen spóroltunk.

A szakember munkája garantálja a minőségi beszerelést, így nem kell attól tartanunk, hogy pl. saját beszerelés esetén valamit nem jól csinálunk, aminek következtében meghibásodik az eszköz, vagy biztonsági problémák lépnek fel a klímával.